Anasayfa  ➲  Kurumsal ➲  Başkan

Başkan

1984 yılında Urla’nın Yağcılar Köyü’nde çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Urla’da; Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesinde (İngilizce) Mimarlık Bölümü’nde tamamladı.
 
Akademisyen eşi, Mimar Pınar Gökçınar Balkan, ODTÜ Mimarlık Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 8 yaşında Çağla isminde kızı ve 3 yaşında Mehmet Çınar isminde oğlu var. Selçuk Balkan İyi derecede İngilizce bilmektedir.
 
Cumhuriyet Halk Partisi’nden 2014 yılında yapılan Yerel Seçimlerde Meclis Üyesi seçilen Selçuk Balkan Urla Belediyesinde iki dönem Meclis Üyeliği görevi yaptığı süre zarfında, İmar Komisyon Başkanlığı, Divan Katipliği ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği komisyon Üyeliği görevlerini üstlenmiştir. Selçuk Balkan, çeşitli sivil toplum kuruluşu ve çevre derneklerinin üyesi olmakla birlikte, üyesi olduğu İzmir Mimarlar Odasının 2013-2018 yılları arasında ‘Urla Temsilciliği’ görevinde bulunmuştur.
 
Selçuk Balkan, İzmir Büyükşehir Belediyesinin İzmir Kalkınma Ajansı’na yaptırdığı “Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi” projesinde Urla ve Yarımada için çalışmıştır. Ayrıca, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ile “Kırsal Soylulaştırma” ve Urla’nın sağlıklı ve sürdürülebilir biçimde gelişmesi için “Planlama ve Mimari Önceliklerin Saptanması” projelerinde yer alarak çalışmalar yapmıştır. 
 
Selçuk Balkan, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Urla Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmiştir. 
31 Mart 2024 tarihinde yapılan seçimlerde; yüzde 70,52 oy alarak, ülke bazında partisinin en yüksek oy oranı ile seçilen ilçe belediye başkanı olan Selçuk Balkan, Urla’nın yeni belediye başkanı olmuştur.
EKLE
E-Posta listemize kayıt olun ilk siz öğrenin!