Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitleri Urla’da anıldı

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ve Demokrasi şehitleri Urla’da düzenlenen bir törenle anıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi’nin hazırladığı, Urla Belediyesi’nin destek verdiği etkinlikte Gazeteci – Yazar Mustafa Mutlu Urla’nın konuğu oldu. 26.1.2018 08:22:38
Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitleri Urla’da anıldı

Anma töreni Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, CHP İlçe Başkanı Hakan Özbadur, STK temsilcilerinin de izlediği törende önce ADD Urla Şubesi Korosu bir dinleti sundu.

ADD Başkanı Veli Çıtak, 24 Ocak’ta Uğur Mumcu’nun, 31 Ocak’ta da Muammer Aksoy’un katledildiğini anımsattı, bu bir haftalık sürenin “Adalet ve Demokrasi Haftası” olarak çeşitli törenler yapıldığını belirtti. Çıtak, ülkemizde devrim ve demokrasi adına şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” dedi.

Gazeteci Mustafa Mutlu ise Mumcu’nun katledilmesinin ardından gelen yıllarda “Mumcu tarzı gazeteciliğin” yok edilmesi için önemli uğraşlar verildiğini belirtti. Mutlu, aydın olmanın en büyük sorumluluğunun namuslu olmak olduğunu da vurgularken, gazetecilik misyonu olmayan kişilerin günümüzde sektörü ele geçirdiğini örneklerle anlattı.