Gastronomi Festivali Başladı

TAŞPAKON (Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu) ve Yılay Hakan Çeken Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği ile düzenlenen 1. Urla Gastronomi Festivali’nin açılışı Urla Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. 19.4.2019 17:34:15
Gastronomi Festivali Başladı

Zengin Türk Mutfağın tanıtım ve sunumunun yapılacağı festival birbirinden farklı çalışmalar ile Urla’nın tanıtımına katkı sağlamasının yanı sıra bünyesinde yer alan yemek yarışmaları ve canlı workshop çalışmaları ile de İzmirlilere farklı bir deneyim yaşatacak. İçeriği ile göz dolduran festival’de TAŞPAKON Türkiye Kupası Ön Elemeleri Yemek Yarışması, Klazomenai Zeytinyağı Tadım Atölyesi, Canlı Workshop Çalışmaları ve söyleşiler yer alacak.

“Taşpakon Türkiye Kupası Yemek Yarışması” için ön eleme yemek yarışması yapılacak. Yarışmada dereceye girecek okullar İstanbul’da gerçekleşecek olan Şampiyonaya katılım hakkı elde edecekler.

OĞUZ: “RENGARENK KÜLTÜRE SAHİBİZ”

Urla’da birçok kültürün yer aldığını, topraklarından kültürel buluşmanın yaşandığını ifade eden Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz; şunları söyledi:

“Kimi köyümüz Boşnak’tır, kimisi Arnavut. Kimi yerde Giritli çoktur, kimi yerde Pomak. Yörük te gezer dağlarımızda, Karadenizli de yaşar. Rengarenk bir mozaiktir. Gökkuşağının tüm renkleri mevcut bu diyarda. Haliyle mutfak kültürümüz de oldukça zengin. Kendimize özgü nice yemeklerimiz kaynar ocaklarımızda. Tarımsal faaliyetlerimizin de aktif olması ve ürün yelpazemizi genişleten nice çalışmalarımızla Urla’mız, zamanla gastronomi turizminin keyifle yaşandığı bir kent haline geldi. Bugün görüyorum ki öğrencilerimiz de bu toprakların kültürüne sahip çıkıyor, atalarından gelen geleneksel yemekleri yaşatmak için çaba sarf ediyorlar. Urla gastronomi festivalini düzenleyen Yılay Hakan Çeken Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonuna, Kaymakamlığımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile festivale destek veren tüm işletmecilerimize, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”

Urla Kaymakamı Önder Can ise, organizasyonu düzenleyen Yılay Hakan Çeken Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ile TAŞKAPON’a teşekkür etti. Can; “Bu tür organizasyonlar kentimiz için çok önemli. Hem kentimizin gelişimi hemde kültürümüzün ön plana çıkması için oldukça büyük değere sahip” dedi.