UCLG 2019 TOPLUMSAL CİNSİYET STRATEJİSİ BELİRLENİYOR

Urla Belediyesi bir gönderi paylaştı. 12 saat · UCLG 2019 TOPLUMSAL CİNSİYET STRATEJİSİ BELİRLENİYOR UCLG (Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı) nın düzenlediği Dünya Konseyi toplantısı için Madrid’deyim. UCLG’nin özel davetlisi olarak katıldığım Konsey toplantısı 3 gün sürecek. 5.11.2018 19:30:22
UCLG 2019 TOPLUMSAL CİNSİYET STRATEJİSİ BELİRLENİYOR

UCLG Dünya Kadın Konseyi Orta Doğu ve Batı Asya temsilcisi olarak yer aldığım bugünkü toplantıda UCLG cinsiyet stratejisi ve Dünya Kadın Konseyi işleyişi hakkında konuştuk. Bu bağlamda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği açısında değerlendirmelerde bulunup öneriler sundum. Aracı kent olan Urla’nın belediye çalışmalarının değerlendirildiğini ve sonucunda Eko sorumlu kent olarak belirlendiğini ve bu bağlamda kendi öz değerlerine bağlı, kadın ve erkek ayırt etmeden yaptığı çalışmaları anlattım. Urla’da Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini sağlamak için kadını yaşamın her alanında daha güçlü kılmak adına gerçekleştirdiğimiz projelerden bahsettim. Kadının hem sosyal hem ekonomik alanda görünür kılmanın gerekliliğinin yanı sıra karar verme mercilerinde ve siyasette de kendini gerçekleştirme isteğini arttırmaya yönelik teşviklerde bulunma çalışmalarımızı örneklerle açıkladım.
UCLG Genel sekreteri Emilia Saiz’in yönettiği Toplantının sonunda UCLG Cinsiyet Stratejisini belirledik. Strateji Nisan ayında gerçekleşecek toplantıda onaylanacak.
UCLG Bölge teşkilatları temsilcilerinin de paylaşım yaptığı toplantıda UCLG MEWA Cinsiyet Komitesi eş başkanı Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de konuşmasını gerçekleştirdi.
Dünya Kadın Konseyi toplantısında;
Avrupa’dan, Lizbon kültürden sorumlu belediye meclis üyesi Catarina Vaz Pinto,
Latin Amerika’dan, Bogota Kültürden sorumlu daire başkanı Maria Claudia, Escazu Belediye Başkan yardımcısı Luisiana Toledo Quiros
Orta Doğu ve Batı Asya’dan, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar
UCLG Bölge teşkilatı temsilcileri ve UCLG MEWA cinsiyet komitesi eş başkanı Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yer aldı.