Sporcular Cumhuriyet için koştu

TED Koleji Cumhuriyet Koşusu Urla Kum Denizi’nde gerçekleşti. Cumhuriyetin 95. Yıl dönümünde Cumhuriyet için koşan sporcular kıyasıya yarıştı. 29.10.2018 18:30:11
Sporcular Cumhuriyet için koştu

Yaklaşık bin kişinin katıldığı yarışın startını Urla Kaymakamı Önder Can ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar verdi. Yarışın ardından ise derece girenlere ödülleri Kaymakam Önder Can, Başkan Sibel Uyar, Başsavcı Tuncay Çelik ve TED Koleji Müdürü Mine Mavioğlu tarafından verildi.

Sporculara seslenen Uyar; “Bugün, bu coğrafyada dili, dini, ırkı, görüşü ne olursa olsun hepimizin bir arada barış içinde kardeşçe yaşayabilmesini Cumhuriyet kazanımlarına borçluyuz. Ve biliyorum ki bizlerin ardından fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir nesil geliyor, yani sizler yetişiyorsunuz. Ve o kadar inanıyorum ki sizler Cumhuriyet kazanımlarımıza sahip çıkacak, aydınlık yolumuzdaki tüm taşları temizleyerek tam bir bütünlük içinde ülkemizi yükseklere çıkaracaksınız” dedi.

Ondan asla vazgeçmeyin

Uyar sözlerine şöyle devam etti; “Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyetini kurduğunda sadece 42 yaşındaydı. Devrimci kimliğiyle mücadelesi o günün tüm toplumlarına örnek oldu. Bugün de hala tüm dünyada takdir görüyor. Henüz genç yaşına rağmen yıkılmış ve bağımsızlığını yitirmiş koca bir devleti, onca imkânsızlığa rağmen savaşarak kurtarmış, ayağa kaldırmış, çağdaş ve modern bir toplum haline getirmek için aklı ve bilimi ilk sıraya almış liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü örnek alın. Ve ondan asla vazgeçmeyin”