Urla Kent Konseyi Genel Kurulu yapıldı

Urla Kent Konseyi’nin gerçekleştirdiği faaliyetlerin üyelere aktarılması amacıyla gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu, Konsey binasında yapıldı. Toplantıya katılan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır ve tüm üyelere kent için yapılan önemli çalışmalar konusunda teşekkür etti, “Birlikte çok ciddi projeler ve toplantıları gerçekleştirdik. Bu nedenle mutluyum” dedi. 9.10.2018 17:05:31
Urla Kent Konseyi Genel Kurulu yapıldı

Divan Kurulu Başkanlığı’na Ertan Erdek’in üstlendiği toplantıda faaliyetler üyelerce onaylandı. Urla Kent konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır, “Nasıl Bir Urla İstiyoruz ?, Düşlediğimiz Urla için nasıl Bir Yerel Yönetim İstiyoruz ? Bizim Sürece Katkımız Ne olacak? Soruları ile yola çıktık. Hepimizin gönlünden geçen, Urla’nın tarihine kültürüne sahip çıkan, doğayı ve çevreyi koruyan, toplumun tüm kesimlerine karar alma süreçlerine söz hakkı tanıyan bir yönetim anlayışı idi. Katılımcı bir yönetişim anlayışı için gönüllü çalıştık” dedi.

Urla Markalaşıyor

Urla Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır, Urla’nın adım adım markalaştığına da dikkat çekti, “Birleşmiş Kentler Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Yönetum Kurulu’na ilk kez bir kadın belediye başkanı girdi. O da Belediye Başkanımız Sibel Uyar. Bu çok büyük bir başarı. Bu başarıda Urla’daki STK’ların sivil toplum örgütlerinin desteği de önemli” dedi.

Urla’yı Dünya Tanıyor

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise Kent Konseyi kuruluşunda da görev aldığını belirtirken, şu andaki konsey yapılanması ile ciddi projelerde birlikte olduklarını hatırlattı. Uyar, Urla’nın Sivil Toplum Örgütü yapılanmalarının başarılı olduğunu da ifade ederken, “Bizler kentimizdeki çalışmalarımızı halkımızın ve kurumların ciddi desteğiyle yapıyoruz. Örneğin Enginar Festivali bir festival değil, önemli bir ekonomik harekettir. Bundaki başarı ile herkesin, halkımızın, kurumlarımızın buna verdiği destektir” dedi. Ulaslararası arenada Urla’yı çok ciddi platformlarda tanıttığını da belirten Uyar şunları söyledi:

“Urla’da yaptığımız uluslararası çalıştayda kentimizin ekosisteme duyarlı bir kent olduğu, tematik bir park benzeri bir yapısı olduğu ortaya çıktı. Kentimizi koruyarak geliştirme konusunda halkımızın ve Kent Konseyimiz ile bileşenlerinin destekleri bizim için değerli ve önemlidir. Bu konudaki işbirliğimizi de önemsiyoruz” dedi.