Başkan Uyar, muhtarlardan sorunları dinledi, çalışmaları anlattı

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Barbaros Mahallesi'nde düzenlenen toplantıda, ilçedeki muhtarlar ile bir araya geldi. Başkan Uyar, muhtarların mahalleleri ile ilgili sıkıntı ve isteklerini dinleyerek çözüm önerileri sundu. 27.7.2018 14:55:55
Başkan Uyar, muhtarlardan sorunları dinledi, çalışmaları anlattı

Barbaros Çamlıgöl Restoran’da düzenlenen Başkan Yardımcıları Hüseyin Özdemir, Emine Sağlam Baş, Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Şube Müdürü Yener Kırmızı, İZSU Yarımada Bölge Teknik Şube Müdürü Mehtap Adıgüzel ile Urla Belediyesi bürokrat ve teknik ekiplerinin de katıldığı toplantıda muhtarların
taleplerini dinleyen Başkan Uyar, yapılan çalışmaları anlattı.

544 EVLER ALT YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

544 evler olarak bilinen Yaka ve Altıntaş Mahallesi’nde alt yapı, yol ve asfalt çalışmalarının başladığını belirten Fen İşleri Müdürü Güner Özlük, “544 Evler bölgesinin tamamında alt yapı çalışmalarına başladık. 30 bin metrekare alanda yol ve asfalt çalışmaları yapılacak. 40’ın üzerinde sokak yenilenecek. Bu çalışmalarımız 120 gün sürecek” dedi. Yenice Mahallesi’nin yol düzenlemesi içinde bilgiler veren Özlük, yol çalışması için dosyanın oluşturulduğunu, dosyanın hazır olduğunda yola döşenen kilit taşlarının yenileceğini söyledi.

YOĞUN BİR DÖNEME GİRİYORUZ

Ağustos ayında yoğun bir programa gireceklerini belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; “Bağbozumu ile başlıyoruz. Yine Cumhuriyet Meydanımıza üretici stantlarımız kurulacak. Çiftçilerimiz yer alacak. Stant parası olarak çiftçilerimizden ücret alınmayacak. Kum Denizi Plajımızda Türkiye Voleybol Şampiyonası gerçekleşecek. O alana da stantlar kuracağız. Turnuva boyunca akşamları müziklerde olacak. Karnaval tadında üç gün geçireceğiz. Tüm vatandaşlarımızı bekliyorum” dedi.

İMAR BARIŞI

Muhtarlar toplantısında İmar Barışı ile ilgili bazı sorunlarda dile getirildi. Daha önce 6360 sayılı yasayla Köy yerleşik alanlarında bulunan eski yapıların ruhsata bağlanma hakkının kullandırılmaya devam ettirildiğini belirten Başkan Sibel Uyar; “ Bu haktan yararlanmak üzere bize başvuran yurttaşlarımızın taleplerini kısa sürede sonuçlandıracağız. Yapıları uygun olmayanları 31 Ekim’den önce netleştirip, imar barışından yararlanmalarını sağlayacağız” dedi. Uyar, bu bilgilerin muhtarlar aracılığıyla yurttaşlara iletilmesini istedi.