DÜNYA ARACI ŞEHİRLER FORUMU BAŞLADI

UCLG (Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler) ve Şafşavan Belediyesinin işbirliğiyle düzenlenen, UN HABİTAT, UNESCO, CERM, ICLEI, ORU-FOGOR, OECD, UNFAO, SMART SOCIAL MEDIA gibi dünya örgütlerinin de katılımıyla gerçekleşen 1. Aracı Şehirler Dünya Forumu için Fas’ın Şafşavan şehrindeyiz. 5.7.2018 17:15:49
DÜNYA ARACI ŞEHİRLER FORUMU BAŞLADI

UCLG Dünya Teşkilatı bünyesindeki Dünya Aracı Şehirler Forumu, iki yılda bir düzenleyeceği toplantılar ile dünya üzerindeki tüm aracı şehirleri bir araya getirmeyi hedefliyor. İdeal kent ölçeği ve kırsal alanlar ile büyükşehirler arasında kurduğu bağlantı ile ön plana çıkan ve giderek artan sayıda nüfusa ev sahipliği yapan aracı şehirlerin bu sayede, ihtiyaçları ve perspektifleri doğrultusunda kendi gündemlerini oluşturmalarının teşvik edilmesi amaçlanıyor. Bunun yanı sıra, bir danışma ve politika geliştirme merkezi olarak çalışan Forum kapsamında aracı şehirler, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SKH) ve Yeni Kentsel Gündem başta olmak üzere küresel gündemlerin uygulanabilirliğinde ideal yerler olarak göze çarpıyor.

5-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek forumda küresel çevre gündemleri, vatandaş katılımı, yerel kalkınma stratejileri, adil bir bölgesel düzen sağlama ve aracı şehirlerde refah kültürü olmak üzere pek çok tematik alanda katılımcıları bir araya getirecek.

Şafşavan Belediyesi’nin meclis salonunda gerçekleşen forumun ilk gününde iklim değişikliği ve enerji için harekete geç sloganıyla 2008 yılında harekete geçen Belediye Başkanları sözleşmesi oluşumunun konusu olan iklim değişikliğini konuşuyoruz.

Belediye Başkanları sözleşmesiyle güçlerini birleştiren belediyeler iklim değişikliğine karşı güçlerini birleştirerek 2050 vizyonu için karbon salınımını %40 azaltmayı hedefliyor. Aracı şehirler olarak sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda iklim değişikliğine karşı planlama, politika oluşturma ve icraat konusunda fikir alışverişinde bulunuyoruz.