Gazeteci Hasan Tahsin Konak’ta İlk Kurşun Anıtı önünde anıldı

İzmir’in işgali sırasında düşmana ilk kurşunu atan şehit gazeteci Hasan Tahsin, Konak’ta İlk Kurşun Anıtı önünde anıldı. 15.5.2018 13:21:11
Gazeteci Hasan Tahsin Konak’ta İlk Kurşun Anıtı önünde anıldı

İzmir’in işgali sırasında düşmana ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin, şehit edilişinin 99. yılında Konak’taki İlk Kurşun Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

Anma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve gazetecilerin yanı sıra CHP İzmir milletvekilleri Atila Sertel ve Tacettin Bayır, ilçe belediye başkanları, Hasan Tahsin Ortaokulu öğrencileri de katıldı.

Konak Meydanı'ndaki İlk Kurşun Anıtı önündeki törende, saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okundu.

Anıta çelenk bırakan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Hasan Tahsin'in düşmana attığı ilk kurşunun Türk ulusunun özgürlük sembolü olduğunu belirtti.

Milli mücadelenin yaşandığı tarihlerin çok iyi bilinmesi gerektiğine dikkati çeken Dikmen, "Bizler Hasan Tahsin'in ruhu yaşatamaya devam edeceğiz. Hasan Tahsin sadece gazetecilerin değil tüm İzmir'in, Türkiye'nin gururudur" dedi.