Urla Belediyesi “Hayvan Koruma Görevlisi” Eğitimi ilgi gördü

4 Nisan Sokak Hayvanlarını Koruma Günü dolayısıyla hayvanseverler için Urla Belediyesi tarafından Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi verildi. Eğitime Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın yanısıra hayvanseverler katıldı. 4.4.2018 17:38:58
Urla Belediyesi “Hayvan Koruma Görevlisi” Eğitimi ilgi gördü

Urla Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen hayvanseverlerin yoğun ilgi gösterdiği eğitimi Urla Belediye Veterineri Gökay Berber ve Doğa Koruma ve Milli Parklar İzmir Şubesi Çevre Mühendisi Şirvan Yurdadön gerçekleştirdi.

Urla Belediye Veterineri Gökay Berber hayvan sağlığı, hastalıkları ve beslenme konuları ile ilgili bilgiler verirken, Çevre Mühendisi Şirvan Yurdadön 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ve uygulama yönetmenliği hakkında hayvan severleri bilgilendirdi.

Gönüllülere teşekkür etti

2014 yılında göreve geldiğinde barınak koşullarının yetersiz olduğunu, mama bulmakta güçlük çektiklerini anlatan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Ben tüm hayvanları Allah’ın emaneti olarak gören bir felsefeye sahibim. İlçemizde çok örgütlü ve çalışkan olan gönüllülerimiz bizim için kıymetli. Belediye olarak kısıtlı bütçemiz ve imkanlarımıza karşın hayvanlarımıza yönelik çalışmalarımızı sizlerin de desteğiyle iyi bir düzeye çıkarmaya çabalıyoruz. Bize desteğinizi sürdürün” dedi.

Hayvanseverler ise Urla’da Veteriner Müdürlüğü çalışanlarının gösterdiği duyarlılığın çok etkileyici olduğunu belirtirken, Başkan Sibel Uyar’a teşekkür ettiler. Katılımcılar, kısırlaştırma başta olmak üzere hayvanlar için ülke genelinde yapılması gereken önemli işlerin olduğuna da dikkat çektiler.