Urla Belediyesi çiftçisine malçlama makinesi aldı

Urla’da 2017 yılında üç kadın üretici ile başlayan çilek yetiştirme projesinin olumlu sonuçlanmasından ardından bu yıl 28 kadın üretici çilek üretimini sürdürüyor. Çilek Üreten kadın çiftçilerin güvenli ve kaliteli üretim yapmaları için Urla Belediyesi toprak yüzeyinin ışık geçirmeyen bir materyalle örtülmesi amacıyla malçlama makinesi aldı. 9.2.2018 22:33:52
Urla Belediyesi çiftçisine malçlama makinesi aldı

Urla Belediyesi tarafından, çilek dikiminde kullanılan malçlama makinesi çiftçilerimizin hizmetine sunulurken, malçlama naylonları ise ücretsiz olarak çiftçilere dağıtıldı.

Urlalı çiftçiler malçlama makinelerini çilek başta olmak üzere diğer sebze, meyve ve bitkiler için ücretsiz olarak Urla Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü Tarım Birimi’nden temin edebilecekler.

Çiftçiler için gereken desteği vereceğini belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Urla’da çiftçilerimizin üretimi artıyor dolayısıyla kazancı da artıyor. Çiftçilerimize teknik ekipmanın yanısıra eğitim desteği ile ücretsiz fidan dağıtımı desteklerimiz devam edecek. Ayrıca ürettikleri ürünleri pazarlamaları için çeşitli çalışmalar yapıyoruz.”