Urla çilek kokacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Urla Belediyesi işbirliğiyle “Çilek Yetiştirme Projesi” kapsamında Balıklıova, Kuşçular, Özbek, Birgi, Kadıovacık, Torasan, İçmeler, İskele ve Rüstem Mahallelerinde uzman ziraat mühendisleri tarafından çilek yetiştiriciliği eğitimi verildi. 9.2.2018 22:31:37
Urla çilek kokacak

Urla’da 2017 yılında üç kadın üretici ile başlayan çilek yetiştirme projesinin olumlu sonuçlanmasının ardından bu yıl itibariyle 28 kadın üreticiyle devam ediyor.

Ücretsiz olarak dağıtılan çilek fidelerinin dikiminin ardından çiftçilerimiz, düzenli olarak ziyaret edilerek, ot toplama, gübreleme tekniği, hastalık ve zararlılar konusunda yerinde bilgilendirildi. Urla Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ziraat mühendisleri tarafından kontrolleri yapılıyor.

Kırsal alanda kadın istihdamını arttırmaya yönelik projelere tam destek veren Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “İzmir Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde çiftçilerimize desteklerimiz devam edecektir. Diğer köylerimizde de demonstrasyon çalışmaları yaparak alternatif ürün olarak çilek yetiştiriciliğini arttıracağız” dedi.