Otizm Orkestrası ve Korosu Urla’yı coşturdu

Urla Belediyesi’nce düzenlenen yeni yıl kutlamasında Otizm Derneği’nce kurulan İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu engelliler, aileleri ve Urlalılar’ı coşturdu. 28.12.2017 17:19:39
Otizm Orkestrası ve Korosu Urla’yı coşturdu

Tamirhane Binası’nda yapılan “Yeni Yılı Kutlamaya Engel Yok” etkinliği büyük bir coşkuya sahne oldu. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın da Otizm Korosu ile birlikte şarkılar söylediği etkinlikte korodaki gençlerin solo performansları da ayakta alkışlandı. Otizmli çocukların saygı duruşunun ardından seslendirdiği İstiklal Marşımız’ı katılımcılar hep birlikte söyledi. Ardından birbirinden eğlenceli şarkılarla etkinlik sürdü.

Yurtdışına açıldı

Türkiye genelinde ve Avrupa’da çeşitli kentlerde konserler veren Otizmli gençlerin Urla’da 3. konseriyle birlikte toplam 132. konsere ulaştığı açıklandı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, ODER ve Koroyu eğiten öğretmenlerin yanısıra otizmli çocukların ailelerini kutladı, “Çok büyük bir çaba, emek ile önemli bir başarının mimarısınız” dedi.

Koronun söylediği iki şarkının 2018 için en iyi dilek olduğuna da dikkat çeken Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Çocuklarımızın seslendirdiği iki şarkı herkesin ezberlemesi gereken iki şarkıdır. Bunlar Hayat Bayram Olsa ve Sev Kardeşim isimli şarkılarımız. 2018 yılının vatana, millete, barış, sağlık, huzur dolu ve bayram tadında geçmesini diliyorum” dedi.