Başkan Uyar İskele esnafıyla buluştu.

İskele’ye Üç Önemli Proje Tanju Okan Parkı sil baştan yaratılıyor. Bölgede tenis ve basketbol sahaları ile modern bir spor alanı hazırlandı. İskele Pazarı çok amaçlı kullanılacak şekilde yenilenecek. 20.12.2017 13:42:48
Başkan Uyar İskele esnafıyla buluştu.

Urla’nın özellikle hafta sonları uğrak noktası olan İskele Mahallesi’ne Urla Belediyesi’nce üç önemli eser kazandırılacak. Tanju Okan Parkı, tematik anlayışla sil baştan yapılacak. Aynı bölgede bir spor tesisi kazandırılacak, pazaryeri ise çok amaçlı şekilde yapılacak.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar İskele Mahallesi’nde Kesikoğlu Kahvehanesi’nde bölgenin esnafıyla buluştu. Mahalle Muhtarı Yeşim Temiztepe, CHP İlçe Başkanı Hakan Özbadur, Belediye Meclis Üyeleri Ertan Certel, Selçuk Balkan’ın yanısıra Başkan Yardımcıları Hüseyin Özdemir ve Ziya Çamsarılıoğlu’nun katıldığı toplantıda, istekleri dinleyen Belediye Başkanı Sibel Uyar, kısa sürede hayata geçirmeyi planladıkları çalışmaları anlattı.

Okan’ın Adına yaraşır park

İskele’de yaşayan ve burada toprağa verilen ünlü sanatçı Tanju Okan adına bölgede yapılan parkın yeni baştan yaratılacağını belirten Başkan Sibel Uyar, buna ilişkin projenin görsellerini de esnaf ile paylaştı.

Başkan Uyar, tematik bir anlayışın uygulanacağı parkın ortasından geçen yolda sanatçının eserlerinin adının yazılacağı ve ışıklandırılıp, gece güzel bir görüntü sağlanacağını söyledi. Uyar ayrıca; Okan’ın eserlerinin müzik sistemi çalınacağı parkta Tanju Okan heykeli çevresinde de gösteri sanatlarının yapılabileceği küçük sahne yer alacağını kaydetti. Küçük bir amfi tiyatronun da bulunacağı Tanju Okan Parkı’nda bölgeye hareket getirecek etkinliklerin yapılacağını da belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, alanın denizle bulunduğu noktaya da yüzer bir iskele yapılacağını kaydetti.

Spor Alanı yapılacak

Tanju Okan Parkı’na yakın bölgede bir spor alanı da projelendirildiğini belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, bu çalışmalar ile ilgili Koruma Kurulu’ndan ön onay alındığını bölgenin SİT alanları dahilinde olması sebebiyle nihai izinler ile birlikte yapımın başlayacağını söyledi. Spor alanında iki adet Tenis kortu, iki adet basketbol sahası ile bir kafeteryanın bulunacağını belirten Başkan Uyar, alanın ortasında bir palmiye havuzu ve çevresinde bisiklet yolu olacağını kaydetti.

3. Etapta Pazaryeri yapılacak

İskele’nin yıllardır hizmet veren pazaryerinin çatısının da kapatılacağını ve burada pazar kurulduğu günlerin dışında etkinliklere de açık olacağını kaydeden Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Buna ilişkin projede ayrıntılar çiziliyor. Pazaryerini bölgeye fayda sağlayacak biçimde kullanacağız” diye konuştu.

Enginar Festivali’nin İskele Mahallesi’ne de fayda sağlayacak biçimde yapılmasını isteyen esnafa olumlu yanıt veren Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, festival planlamasının başlatıldığını ve değerlendirileceğini söyledi.

Doğalgaz geliyor

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmirgaz’in Urla yatırımları için Belediye Meclisi’nin gerekli kararları aldığını bölgenin tümüne 2-2.5 yıl içinde doğalgazın gelmiş olacağını tahmin ettiğini de ifade etti.

İskele esnafı sunulan projeleri beğenirken, özellikle yaşadıkları sorunların hızlı biçimde giderilmesi konusunda görüşlerini ifade etti. Başkan Uyar, mahalle muhtarlarının kendilerini yardımcı olduğu bir sistemi tercih ettiğini de belirtirken, “İskele’de Muhtarımız Yeşim hanım bizler ile sürekli diyalog halinde” dedi.