Öğretmenler Günü Urla’da kutlandı

17.01.2022 12:19:40
Öğretmenler Günü Urla’da kutlandı
Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Başöğretmen” olarak ilan edildiği 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Urla Hakan Çeken Kültür Merkezi’nde kutlama programı düzenlendi.
Programa, Belediye Başkan v. Kaymakam Murtaza Dayanç, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Armağan Karaca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Can, Öğretmenler, birim amirleri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Can’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından mesleğe yeni adım atan ve emekli olan öğretmenler duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Mesleğine yeni başlayan öğretmen Büşra Tuğçe Durgun Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak, bilimin ışığında nesiller yetiştireceğine dair “Öğretmenlik Yemini”ni etti.
Emekliye ayrılan ve spor müsabakalarına katılan öğretmenlere plaketleri takdim edildi. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ise hediyeleri verildi.
Program öğretmenler ve öğrencilerin hazırlamış olduğu müzik dinletisi ile sona erdi.