Urla’nın kurtuluş günü coşkuyla kutlandı

13.09.2021 15:55:33
Urla’nın kurtuluş günü coşkuyla kutlandı

12 Eylül 1922 Urla'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Kutlama programı kapsamında kortej yürüyüşü düzenlendi. Yediden yetmişe Urlalıların ellerinde şanlı bayrağımızla, Atatürk posterleriyle katıldığı yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.

Kurtuluş programına Belediye Başkan v. Kaymakam Murtaza Dayanç, Garnizon komutanı Albay Osman Altun, Urla Cumhuriyet Başsavcı V. Çağrı Başaran Oğuz, Gaziler, Birim Müdürleri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, STK’lar ve Urla halkı katıldı.

Meydanı'ndaki tören; çelenklerin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından, saygı duruşu ile İstiklal Marşımızın okunması, günün anlam ve öneminin belirten konuşmanın yapılması ve şiirlerin okunması ile son buldu.

DAYANÇ; “ECDADIMIZA LAYIK OLACAĞIZ!”

Urla’nın kahramanlık tarihini, kurtuluş mücadelesini anlatan Belediye Başkan v. Kaymakam Murtaza Dayanç; “Bu cennet vatanı elde tutmak, şanlı bayrağımızı gönderden indirtmemek için nice bedeller ödendiğini, nice şehitler verildiğini, Urlalıların vatan toprağını nasıl kahramanca savunduğunu görüyoruz, biliyoruz. Şimdi bizlere düşen de ecdadımıza layık olmak, birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşayarak, çok çalışıp ülkemizi daha ilerilere taşımak, yaşananlardan ders çıkartarak tekrarına müsaade etmemektir. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, silah arkadaşları ve milli mücadele kahramanları ile aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum” dedi.

“KENTİMİZE HER ZAMAN SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Dayanç konuşmasına şöyle devam etti;

“Ne mutlu bizlere ki Urla’mız şu anda Türkiye’nin göz bebeği, herkesin burada yaşam hayali kurduğu, her geçen gün değerine değer katan, kültür ve turizm kenti olma yolunda hızla ilerliyor. Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde hep beraber, bu kadim kenti değerlerine ve dokusuna sahip çıkarak, çok daha iyi noktalara taşıyacağımıza olan inancım tamdır.”

Program Yıldıztepe Şehitliği ziyareti ve okunan Kuran tilaveti ile sona erdi.